Zaštitna operatera – PPE

Potpuna zaštita i udobnost

Prvi prioritet je sigurnost operatera. Pribor koji je odobrio Clemco CE štiti operatera od pretjerane topline, hladnoće, prašine i buke; svih iritirajućih i sigurnosnih rizika. Zaštita u kombinaciji s udobnošću fokus je Clemco sigurnosnih proizvoda, a kada se Clemco oprema koristi s odgovarajućim priborom, operater se može sigurno i udobno usredotočiti na svoj rad, postižući najvišu razinu produktivnosti.

Zaštitna oprema

Sveobuhvatni sustav zaštite za potpunu sigurnost

Abrazivno pjeskarenje nosi sa sobom opasnost od ozljeda. Pouzdana sigurnosna oprema je stoga neophodna. Clemco je razvio jedan od najkvalitetnijih zaštitnih sustava kako bi omogućio udobnost u okruženju pjeskarenja i potpunu sigurnost za operatera.

Odijelo za pjeskarenje

Operaterima je potrebna krajnja zaštita i udobnost kako bi mogli raditi učinkovito, brzo i profitabilno

Clemcova CE-certificirana odijela dokaz se da zaštita i udobnost međusobno ne isključuju. Mnogo detalja ukomponirano je kako bi se povećalau sigurnost, bez smanjenja pokretljivosti, prozračnosti i osnovne udobnosti. Klasično Clemco odijelo izrađeno je od izdržljivog, mekog pamuka, opremljeno visokokvalitetnim kožnim umetcima. Ovi umetci su skriveni u šavovima odijela na ključnim udarnim točkama na trupu i udovima kako bi se zaštitili od abrazivnih udara Prikladni elementi za pričvršćivanje i čičak trake štite od ulaska prašine i zagađivača.

Kaciga za pjeskarenje

Usporedivo s motociklističkom kacigom po konstrukciji i dizajnu, abrazivna kaciga štiti glavu strojara u potpunosti, te propušta čist zrak tijekom pjeskarenja.

Clemco kacige za pjeskarenje ispunjavaju sve međunarodne zahtjeve te imaju CE odobrenje i certifikat. Dodatno, CE-certificirani plašt od najlona ili kože, štiti gornji dio tijela od abraziva. Svježi zrak dovodi se preko CE-certificiranog crijeva za disanje. Podesivi držač drži kacigu u razini očiju i održava položaj bez obzira na kretanje. Nekoliko sigurnosnih leća, izdržljivih i otpornih na ogrebotine, fiksirane su u slojevima unutar okvira i mogu se lako zamijeniti.

Apollo 600

Savršen izbor za redovno pjeskarenje.

Apollo 600 najnovija je generacija zaštitnih kaciga. Vođeni iskustvnom prošlih generacija Clemco kaciga za pjeskarenje, svaki detalj Apollo kacige oblikovan je kako bi pružio maksimalnu udobnosti i zaštiti operatera. Apollo 600 kombinira povećanu sigurnost i zaštitu s udobnošću, jednostavnom funkcionalnošću i dužim vijekom trajanja.

Opremljen jedinstvenim sustavom s 3 leće koji sprječava ulazak prašine, široke dimenzije okvira kacige pružaju neograničenu vidljivost operateru. Sustav za provjetravanje, opremljen protočnim priključkom i CE-certificiranim uređajem za upozorenje, distribuira svježi zrak preko glave operatera i obavještava operatera u slučaju sadržaja CO u zraku ili smanjenja količine zraka.

CPF zračni filter

S jednostavnim ispušnim ventilom i zamjenjivim filtarskim uloškom, CPF jedinica neprestano daje operateru čist i svjež zrak

Filterski uložak pročišćava ulje, vodu, prašinu i druge teške zagađivače iz dovoda komprimiranog zraka kroz različite slojeve filterskog medija. Ovi slojeve, koji se sastoje od različitih razina aktivnog aluminija i drvenog ugljena, filtriraju dolazni zrak do kvalitete koja je veće od svjetskog standarda.

CPF zračni filter jednostavan je za rukovanje i može se koristiti za mobilnu ili stacionarnu uporabu te istodobno filtrirati zrak za do četiri operatera. Obojen sigurnosno narančastom bojom, uložak je jasno vidljiv na radnom mjestu.

Senzor ugljičnog monoksida

Ukoliko senzor u ulaznom zraku detektira sadržaj PPM-a veći od 10, odmah se oglasi vizualni i zvučni alarm kako bi upozorio operatera na opasnost.

Senzor ugljikovog monoksida prati kvalitetu zraka i aktivira trenutni alarm ako se koncentracija CO u zraku podigne iznad određene granice. Glasan zvučni signal i crveno svjetlo upozoravaju operatera odmah. Osmišljen za redovitu, svakodnevnu uporabu, senzor se nalazi u vrlo izdržljivom plastičnom kućištu za dugi vijek trajanja. Vijek trajanja senzora, u normalnim uvjetima, trajat će do 5 godina.

Uređaji za udobnost

Zrak za disanje koji dolazi iz kompresora može varirati ovisno o lokalnoj klimi, te brzo može postati neugodan i pogoršati produktivnost.

Ulazni zrak, zagrijan kompresijom, pomoću Clemco jedinice za klimatizaciju može se ohladiti do 16 ° C, što pruža operateru ugodnu radnu temperaturu čak i u vrućim klimatskim uvjetima. Clemco jedinice za klimatizaciju nezamjenjiv je sigurnosni dodatak, osobito u vrućim ljetnim danima i zatvorenim prostorima.

Jedinica za klimatizaciju kontinuirano regulira temperaturu ulaznog zraka kako bi se operater konstantno osjećao udobno. Uređaj se može podesiti da hladi ili zagrijava dolazni zrak kako bi osigurao maksimalnu udobnost bez obzira na temperaturu okoline. Ove kontrole su CE-certificirane, NIOSH odobrene i ispunjavaju svjetske sigurnosne zahtjeve.

Komunikacijski sustav

Clemco komunikacijski sustavi olakšavaju komunikaciju na licu mjesta prilikom obuku novih operatera te povećavaju sigurnost na radnom mjestu u opasnim sredinama.

Komunikacijski sustav za kacigu za pjeskarenje osigurava da operateri stalno ostanu u bliskom kontaktu na gradilištu, čak i na velikim udaljenostima. Čvrsto kućište od polikarbonata štiti lagani FM odašiljač od prašine, topline i vlage. Radeći na dugotrajnim punjivim baterijama, kombinirani mikrofon / slušalice se uklapaju u sve Clemco kacige i jednostavni su za rukovanje sa ili bez rukavica.

Izbornik