Od spremnika za medij do mlaznice

Imamo sve što je potrebno za optimalne rezultate

Uređaj za pjeskarenje srce je sustava za pjeskarenje pod tlakom. Ispravna konfiguracija i kompatibilnosti komponenti ključna je za osiguravanje maksimalne učinkovitosti pjeskarenja. Zahvaljujući Clemcovom bogatom iskustvu i predanosti inovacijama, proizvodi pružaju visoku razinu pouzdanosti, dugovječnosti i sigurnosti pri abrazivnom pjeskarenju.

Konfiguracija sustava

Veliki izbor u kombinaciji s tehničkim znanjem daje izvrsne rezultate

Pravilan odabir svih komponenti sustava u uređaju za pjeskarenje ključan je za postizanje najviše razine učinkovitosti. Ispravno odabrana konstrukcija samog uređaja, kapacitet, tip ventila za medij, crijevo i mlaznice, pružit će idealno rješenje za bilo koji posao.

Razvijamo optimalnu konfiguraciju uređaja za pjeskarenje za svaku primjenu.

Spremnik za medije

Vrhunska završna obrada površine za duži vijek trajanja premaza

Desetljeća iskustva i razvoja čine osnovu za projektiranje i izgradnju Clemco lonaca. Materijali vrhunske kvalitete i najsuvremenije metode proizvodnje daju proizvod s najdužim vijekom trajanja u industriji. Nezaobilazno abrazivno trošenje minimizirano je pažljivim pozicioniranjem izloženih dijelova, koji se mogu brzo podesiti i zamijeniti. Clemcov širok spektar rezervnih dijelova može očuvati spremnik za medij desetljećoma.

 • Vrhunski materijali otporni na habanje
 • Ekskluzivni dizajn i kvalitetna završna obrada
 • proizvedeno i testirano po CE normama
 • Jednostavno održavanje, s lako zamjenjivim rezervnim dijelovima
 • Zajamčena dostupnost dijelova
 • Širok izbor standardnih veličina spremnika od 20 I do 4500 I
 • Prilagođena rješenja dostupna su na zahtjev

Komponente sustava

Sustav daljinskog upravljanja

Duže crijevo za pjeskarenje, veća potreba za brzim reakcijom

Precizna kontrola rada i sigurnost zaštitni su znak Clemco daljinskih upravljača, koji odmah pokreću ili zaustavljaju struju mlaza kad god je to potrebno. Operater upravlja mlazom neovisno o mlaznici, što je nezamjenjiva sigurnosna značajka. Spremnik se može isprazniti i ponovno napuniti pomoću upravljačke ručice, koja funkcionira na pneumatskom signalnom sustavu. Za veće duljine crijeva, Clemco preporuča svoju niskonaponsku, elektro-pneumatsku kontrolu.

Dozirni ventili za abraziv

Doziranje abraziva u točnom omjeru ključno je za postizanje maksimalne snage s minimalnom količinom abraziva

Dozirni ventili za abraziv tvrtke Clemco izrađeni su od visokokvalitetnih dijelova otpornih na habanje i mogu se koristiti sa svim abrazivnim medijima. Ručni i pneumatski upravljani ventili tvrtke Clemco dokazali su svoju vrijednost u svakoj primjeni.

 

 • Optimalni mlaz
 • Precizno kontrolirani abraziv
 • Dug životni vijek
 • Jednostavno održavanje
 • Visoka efikasnost

 

Clemco dozirni ventili raspodjeljuju abraziv u ravnomjernom, reguliranom protoku, neutralizirajući nepravilnosti tijekom povećavanja i smanjivanja tlaka, čineći ih jednostavnima za uporabu. Pneumatske kontrole reagiraju mnogo brže od ručnih, povećavajući sigurnost operatera putem trenutne start / stop kontrole mlaza. Sigurnosna upravljačka ručica osigurava da se mlaz odmah prekine ukoliko operater ispusti crijevo za pjeskarenje ili naiđe na bilo kakve druge probleme. Dodatni sigurnosni prekidač za zaustavljanje abraziva može se dodati kako bi kontrolirali protok medija na ručki, omogućujući protok zraka samo za čišćenje.

Crijevo za pjeskarenje

Dimenzija crijeva za pjeskarenje ovisi o mlaznici

Clemco nudi dvije razine kvalitete crijeva: premium i ultimate. Bez obzira na izbor, obje vrste crijeva su izrađene od visoko otpornih unutarnjih obloga, antistatičnih slojeva impregniranih ugljikom i vanjskih obloga visoke izdržljivosti koje jamče dug životni vijek.

Držači mlaznica i spojnice

Spojnice su dimenzionirane tako da osiguravaju jednak unutarnji promjer duž cijevi za pjeskarenje, omogućujući maksimalni protok zraka.

Clemco nudi široku paletu različitih veličina i stilova držača mlaznica i spojnica za brzu i jednostavnu zamjenu. Zaštitne brtve sprječavaju gubitak tlaka i turbulenciju na spoju, a specijalizirana unutarnja oprema sprječava proklizavanje s crijeva, čime se osigurava zaštita i protok zraka. Sve brtve, kao i crijeva, su električki vodljivi kako bi se spriječio statički elektricitet.

Spojnice i držači mlaznica izrađeni su od visokokvalitetnih, izdržljivih materijala kao što su najlon, mesing i aluminij, kako bi se osigurala vrhunska razina funkcionalnosti i sigurnosti. Ove komponente su dizajnirane da funkcioniraju u bilo kojem stanju na bilo kojem radnom mjestu.

Mlaznice za pjeskarenje

Široka paleta obloga i plaštova za mlaznice koje odgovaraju svakoj primjeni i okolini.

Clemcovi inženjeri fokusirani su na jedan i jedinstveni cilj u razvoju mlaznica: veće performanse s minimalnim trošenjem. U skladu s tim, mlaznice za pjeskarenje dolaze u širokom rasponu različitih obloga i plaštova kako bi odgovarali bilo kojoj primjeni i abrazivnim medijima. Svaki tip mlaznice formuliran je za specifično područje pjeskarenja, a komponente i konstrukcija svake mlaznice odražavaju tu specifičnost. Raspoloživi volumen zraka, veličina radnog predmeta, vrsta abraziva i potreban profil površine bitno utječu na pravilan odabir mlaznice.

Izbornik