Pjeskarenje unutarnjeg dijela cijevi

Optimalno pjeskarenje u teško dostupnim područjima

Unutrašnjost cijevi iznimno je nepristupačna, i zahtijeva visok stupanj čistoće površine prije samog premazivanja. Clemco alati za pjeskarenje cijevi kombiniraju potpunu pokrivenost unutrašnjosti cijevi s preciznim i učinkovitim performansama. Godine posvećene usavršavanju tehnologije pjeskarenja i premazivanja unutrašnjosti cijevi osigurale su isporuku najkvalitetnijih alata za cijevi.

Savršeni alati

za svaku cijev

Visoki standardi u pjeskarenju i premazivanju cijevi zahtijevaju visokokvalitetne alate.

Cijevi povezuju naš svijet. Njihova primjena je višestruka: kao transportni cjevovod u energetskom sektoru, u industrijskom sektoru ili kao građevinski elementi. Suvremeni premazi štite cijevi od korozije, no zahtjevaju iznimno visoku kvalitetu pripreme površine.

Oprema za unutarnje pjeskarenje cijevi učinkovito i pouzdano uklanja koroziju, prašinu i ostale ostatke iz nepristupačnih područja unutar cijevi. Princio rada je jednostavan: cijev za pjeskarenje opremljena je s posebnim alatom koji se vuče s jednog kraja na drugi. Clemcova tehnologija pjeskarenja koristi ravnomjerni mlaz pjeskarenja od 360 ° na unutarnju stjenku, ostavljajući konstantnu hrapavost spremnu za svaki premaz.

Odabir odgovarajućeg alata ovisi o dimenzijama cijevi. Manji unutarnji promjeri cijevi do 300 mm najbolje se tretiraju Holloblast ili Holloblast jr alatom, koji izvijanjem stvara hrapavost od 360 °. Za cijevi s unutarnjim dimenzijama većim od 304 mm, preporuča se alat Spinblast, koji koristi rotirajuću glavu za pjeskarenje kako bi postigao visoki učinak i dosljednu završnu obradu. Clemco cijevni alati mogu se koristiti za cijevi promjera do 1500 mm.

Rotirajuća glava za pjeskarenje aktivira se ili ulazom za komprimirani zrak ili odvojenim zračnim motorom. Prilikom pjeskarenja cijevi većeg promjera ili velikog volumena cijevi, Clemco preporučuje korištenje alata za cijevi koji se napaja zračnim motorom, što pruža savršenu ravnotežu između pouzdane preciznosti, trajnosti i visokog volumena pjeskarenja

Komponente sustava

Svi alati za unutrašnjost cijevi prodaju se s opremom za centriranje, koja se lako može prilagoditi odgovarajućim dimenzijama cijevi.

Izbornik