Ne-agresivni sistemi za pjeskarenje

Obrada vrlo osjetljive površine

Za zrakoplovnu i slične industrije, obrada površine mora zadovoljavati najviše sigurnosne standarde. Clemco sustavi su se pokazali kao ekonomično, učinkovito i svestrano rješenje – osobito u ovom specifičnom području. Specijalizirani lagani mediji koriste se za skidanje, čišćenje i zaglađivanje nježnih metala i kompozita – nježno, precizno, brzo i sigurno za operatera i okoliš.

Inovativna tehnologija

Nudi mnoge pogodnosti

  • idealna za osjetljive metale i kompozite
  • poželjna metoda za zrakoplovnu industriju
  • udovoljava najvišim sigurnosnim zahtjevima
  • izuzetno nježna i učinkovita
  • omogućuje preciznu kontrolu
  • kratko vrijeme obrade
  • visoka razina učinkovitosti
  • prilagođena automatizirana rješenja
  • širok raspon sustava

Upotreba neagresivnih medija sa specijaliziranom opremom za pjeskarenje idealna je metoda za uklanjanje zrakoplovne i specijalizirane boje, plastične mase, viška ljepila i prekomjernog raspršivanja, obradu drvenih površina i oštećenja od dima, čišćenje aluminija i te obavljanje drugih radnji u održavanju i proizvodnji. Stotine vojnih i komercijalnih operacija diljem svijeta danas koriste Clemco postrojenja za suho pjeskarenje.

Tehnologija koja koristi neagresivne tvari kao što su pecilni prah, pšenični škrob, plastika ili ljuska oraha za sigurno uklanjanje premaza, bez opasnosti od udubljenja, zaobljenja rubova ili oštećenja osjetljivih površina.

Idealna je alternativa kemijskom skidanju – suho pjeskarenje eliminira izlaganje radnika toksičnim tvarima, smanjuje troškove zbrinjavanja opasnog materijala, te je jedino rješenje za uklanjanje suvremenih kompozitnih zrakoplovnih materijala, koji se ne mogu tretirati kemikalijama.

Mjerljiva ušteda troškova

Zbog učinkovitog recikliranja medija

U suhoj kabini, Clemco sustav obnavljanja hvata suhi medij za skidanje, odvaja ga od krhotina boje ili drugih krhotina i prašine, a zatim ga čini dostupnim za ponovnu uporabu. Sakupljač prašine zadržava prašinu i razbijene medije. Sustav vraća više medija te čišći medij na stroj za pjeskarenje od bilo kojeg drugog sustava suhog pjeskarenja. To je ključ za ekonomično, sigurno i učinkovito suho pjeskarenje.

Veliki kapacitet

Specifične konfiguracije i dokazanog standarda

Clemco kabine za suho pjeskarenje izrađene su dokazanom tehnologijom i dostupne su u širokom rasponu veličina. Standardni modeli za jednog i dva operatore omogućuju vam da prilagodite sustav tako da odgovara vašoj primjeni i budžetu.

Poboljšane performanse

S posebno dizajniranim automatiziranim sustavima

Dizajnirana za učinkovitost i ekonomičnost, oprema za suho pjeskarenje uključuje instalacije, jednostavne i višestruke ručne kabine za suho pjeskarenje, te razne automatizirane sustave za velike zahtjeve proizvodnje.

Individualna rješenja

Prilagođeno svakoj potrebi

Potpuno prilagođeni sistemi dostupni su u izvedbama s parcijalnom ili potpunom podnom reciklažom, različitim vrstama kolektora prašine, reciklatorima različitih kapaciteta i mogućnosti, nosivim podnim rešetkama, uređajima za pjeskarenje za različitu priumjenu, kompresorima, sigurnosnom opremom i priborom. Mogu se dodati gotovo svi mehanizmi za rukovanje predmetima kao i mehanizmi za odvajanje specijalnog medija kao npr. željeznog materijala, te odvajanje vibracijama.

Jednostavna sklapanje i instalacija

za cjelovito rješenje

Soba za suho skidanje kompletan je sustav koji nudi učinkovito uklanjanje i recikliranje medija, te dolazi spreman za korištenja. Sustav ima samočisteće filtre za čisto, učinkovito i brzo recikliranje svih upotrebljivih medija. HEPA filtar je dostupan kao opcija.

Čisto radno mjesto

Zahvaljujući pokretnom i zatvorenom sustavu

Mobilne jedinice za pjeskarenje bez prašine idealne su poslove gdje je poželjno sakupljanje medija za čišćenje te prašine, zadržavajući radno mjesto čistim.

Male komponente

Idealna kvaliteta obrade u suhim kapinama

Za brzo i jednostavno čišćenje sitnih dijelova, dostupne u nekoliko veličina, Clemco kabine uključuju kućište, stroj za pjeskarenje, jedinicu za reciklažu te kolektor prašine(opcionalno). Također su uključeni i samočisteći filteri koji smanjuju razinu prašine te štite operatera i okoliš. HEPA filteri dostupni su kao opcija.

Izbornik