Šasija uređaja je izrađena od nehrđajućeg čelika. Preša za vreču, pokrov za lanac i pokrov hidrauličnog sistema su izrađeni od stakloplastičnog materijala (fiberglas). Ti materijali osiguravaju dug životni vijek uređaja. Uređaj ima velike kotače i ručke za lagano premještanje. Svi potrebni ključevi za održavanje dolaze sa uređajem.

Hidraulični sistem štiti uređaj od štete i omogućuje promjene tlaka raspršivanja. Tlak ulja u hidrauličnom sistemu se može povećati ručnom pumpom i smanjiti otvaranjem ventila na pumpi. Tokom rada, tlak u hidrauličnom sistemu mora biti između 110 i 150 bara.

Novotech SH10

Bezračni, visokotlačni uređaj za raspršivanje kita, mase za gletanje, viskoznih boja, ljepila i ostalih tekućina za završne radove u građevinarstvu.

Uređaj se može koristiti za raspršivanje već unaprijed pripremljene mješavine ili mješavine koja se priprema iz praha. Uz uređaj dolazi i vreća od stakloplastike za pražnjenje mješavine.

Novotech NSPR-6

NSPR-6SM je uređaj sa vijčanom pumpom za raspršivanje raznih unaprijed pripremljenih kitova (čestice veličine do 3 mm), ljepila i bitumena.

NSPR-6SM ima ugrađeni frekvencijski pretvarač koji glatko kontrolira izlaz isporuku iz pumpe. Uređaj se koristi za izradu kitanih površina raznih struktura.

Izbornik