Već više od 100 godina, ARO je vodeća tvrtka u dizajnu i proizvodnji pneumatskih alata i opreme za pripremu zraka. Čisti zrak je ključni sastojak koji omogućuje učinkovit rad alata, opreme i strojeva u gotovo svim industrijama. Time rečeno, upotreba uređaja za pripremu zraka, kao što su filteri, regulatori i podmazivači (FRP, engl.FRL) izvrsna su opcija za održavanje vašeg dovoda zraka u vrhunskom stanju, kao i za omogućavanje nesmetanog rada vašeg alata i opreme pri njihovoj vrhunskoj učinkovitosti.

ATEX

ARO-Flo serija filtara, regulatora i podmazivača ( uz odabranu dodatnu opremu) sada se mogu koristiti na opasnim mjestima koja zahtijevaju ATEX sukladnost.  Saznajte više.

Sigurnost

Pružanje sigurnih alata i opreme naš je glavni prioritet. ARO-Flo Series FRLs su dizajnirani s integriranim sigurnosnim značajkama kao što su „zdjele“ za zaključavanje i jasne višejezične oznake. Pribor kao što su zaporni ventili, nepovratni ventili i ventili polakog pokretanja omogućuju sigurno upravljanje i kontrolu dovoda zraka.

Modularnost

Svi ARO-Flo dodaci dizajnirani su tako da se međusobno integriraju unutar svih raspona veličina. Od adaptera za cijevi do T-nosača, vaš kompletni FRL sklop i njegove pojedinačne komponente mogu se lako, sigurno i brzo sastaviti ili rastaviti uz minimalan broj alata – bez smetnji ili komplikacija, čak i kod fiksnih cijevi.

Izvedba

ARO-Flo FRL serije postavljaju standard za performanse protoka. Zrak teče bolje kroz ARO-Flo filtre, regulatore i podmazivače nego kroz bilo koji drugi uređaj za filtriranje zraka. To znači da se tijekom procesa pripreme zraka isti manje zagušuje, a vaša oprema može raditi na vrhunskoj učinkovitosti.

Filter-regulatori “Piggybacks”

Filtar-regulator, ili tzv. “piggybacks”, kombiniraju funkcije i filtera i regulatora. „Piggyback“ su kompaktni i najučinkovitiji kada je prostor ograničen. „Piggyback“ se može naručiti s različitim filtarskim elementima i može se mijenjati s različitim oprugama, ovisno o zahtjevima filtriranja i regulacije zraka.

Trodijelna kombinirana jedinica

Filteri, regulatori, podmazivači i „piggybacks“ (vrećice) mogu se kombinirati, te zajedno oformiti potrebnu kombiniranu jedinicu. Uobičajeno se formiraju u F + R + P (engl. F+R+L) aranžmanu (trodijelno kombinirano) i F/R + P (engl. F/R+L) (dvodijelno kombinirano), iako su moguće druge konfiguracije ovisno o potrebama primjene. ARO-Flo kombinacija FRP (engl. FRL) se lako sklapa pomoću modularnih razdjelnih setova.

Dvodijelna kombinirana jedinica

Filteri, regulatori, podmazivači i „piggybacks“ (vrećice) mogu se kombinirati, te zajedno oformiti potrebnu kombiniranu jedinicu. Uobičajeno se formiraju u F + R + P (engl. F+R+L) aranžmanu (trodijelno kombinirano) i F/R + P (engl. F/R+L) (dvodijelno kombinirano), iako su moguće druge konfiguracije ovisno o potrebama primjene. ARO-Flo kombinacija FRP (engl. FRL) se lako sklapa pomoću modularnih razdjelnih setova.

Filteri

ARO-Flo filteri za komprimirani zrak su dizajnirani za uklanjanje krutih i tekućih zagađivača u zraku. Filteri se mogu naručiti sa različitim elementima, uključujući kombinirane modele koji mogu ukloniti aerosole i čestice ulja do 0,3 mikrona. Standardni filtri se prodaju s 5-mikronskim elementima; Elemente od 40 mikrona možete kupiti i instalirati zasebno.

Regulatori

Regulatori zračnog voda osiguravaju kontroliran i konstantan tlak zraka koji je potreban za specifičnu pneumatsku opremu priključenu na zračni sustav. Svi ARO-Flo regulatori se nude sa standardnim rasponom podešavanja od 0-9,6 bara. Ponuđeni su alternativni rasponi opruga za jednostavnu pretvorbu kako bi odgovarali različitim zahtjevima. Ne oslobađajući regulatori se nude za primjene gdje je odzračivanje silaznog nadtlaka nepoželjno.

Podmazivači/ lubrikanti

ARO-Flo podmazivači osiguravaju potrebno podmazivanje pneumatskih uređaja kako bi održali vrhunske performanse, smanjili trošenje i produžili vijek trajanja. Konstruirani su tako da osiguraju odgovarajuću količinu ulja potrebnu za većinu općih primjena u pneumatskom sustavu, pružajući konstantan omjer protoka ulja i zraka. Precizno podešavanje punjenja ulja postavlja odgovarajuću brzinu kapanja ulja. Maziva bi trebala biti instalirana u blizini primjene kako bi se osigurala učinkovita distribucija ulja.

FRP (engl.FRL) dijelovi i pribor

ARO nudi razne dodatke i zamjenske dijelove koji omogućuju veću prilagodljivost i fleksibilnost za Vašu primjenu. Ventili, nepovratni ventili, nosači za montažu, razdjelnici, ventili za nježan start, mjerni uređaji i adapteri za cijevi dostupni su u nekoliko veličina i konfiguracija kako bi odgovarali Vašim potrebama.

Izbornik